top of page

Ignasi Candelas

Fagot

Director de l'Escola de Música

Director de la Banda Cobla Pare Manyanet

_A_F7547.jpg

Nascut a Vila-seca (Tarragona) el 1996, comença la seva formació musical al Conservatori Professional de Música del seu poble natal a l'edat de 5 anys. Posteriorment, realitza els seus estudis superiors a Musikene - Centro Superior de Música del País Vasco, al costat dels professors David Tomàs, Álvaro Prieto, Javier Aragó i Vicent Alario. Simultàniament, ha ampliat els seus coneixements amb fagotistes com Gustavo Núñez, Noè Cantú, Enrique Abargues, Pieter Nuytten, Guillermo Salcedo, Simon van Holen, Eckart Hübner, Malte Refardt, Higinio Arrué o Donna Argell, entre altres. L'any 2020/2021, ha compaginat la seva formació en dos titulacions de màster: el Màster d'Interpretació Musical en l'especialitat fagot solista al Conservatorio Superior de Música de Castilla y León (COSCYL), al costat d'Álvaro Prieto i el Màster Universitari en Formació de Professorat, a la Universitat de Salamanca. A més, compta amb la llicenciatura en Educació Primària, amb menció en música.

Ha col·laborat en orquestres com la Euskadiko Orkestra, Bilbao Orkestra Sinfonikoa (BOS), Orquestra d'Extremadura (OEX), Orquestra de Cambra de Mallorca, Orquestra Camerata XXI, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC i JONC Alevins), Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC), Joven Orquesta Sinfónica de Burgos (JOSBu) o la Jove Orquestra InterComarcal (JOIC), entre altres. Així mateix, ha participat en altres formacions com la Banda Simfònica de Reus (BSR) o la Banda Simfònica Federal d'Extremadura (BAFEX) i en diversos grups de música de cambra com ara, Oreka Reed Quintet, del qual és membre fundador.

Paral·lelament als seus estudis d’especialitat, la composició i la direcció han estat sempre unes de les seves inquietuds musicals, gràcies a la formació rebuda per Rafael Fabregat, Margarita Lorenzo de Reízabal i Javier Castro en l'àmbit de direcció, amb els quals s'ha format durant sis anys, i pel compositor Ramon Humet (premi Reina Sofia a l’any 2006), en l’àmbit de la composició, rebent els seus consells durant tres anys.

Actualment, manté paral·lelament la seva activitat artística amb diferents actuacions en diverses orquestres, bandes i ensembles de cambra, amb l'activitat docent en diverses Escoles de Música, Conservatoris i centres educatius de Catalunya. És també, director artístic i organitzador de diferents cicles de música clàssica a diversos pobles de l'Alt Camp i del Priorat.

bottom of page