top of page
IMG_3354.JPG


Escola de Música

Pare Manyanet Reus

ORIGEN

L'any 1991, a l'antic Col·legi Mare de Déu del Roser, i sota la direcció del Pare Joaquim Alqueza, un grup de 31 nens i nenes de tercer a setè d'EGB, van formar el nucli fundacional del que és avui la Banda Cobla Pare Manyanet de Reus.

A banda de les sortides, cercaviles, processons, concerts i ballades de sardanes, la banda, des d'un inci, sempre ha buscat altres activitats per tal d’aconseguir una cosa molt important, la cohesió del grup, l’amistat, el companyerisme.

FORMACIÓ

A més, al llarg dels anys, s'ha anat organitzant, a banda de les colònies musicals, diferents “master class” de tots els instruments amb professors de gran prestigi, així com també amb directors i compositors que han vingut a treballar amb nosaltres.

PROJECTE PEDAGÒGIC

El 2008, la Laia Sanahuja i en Marc Balsells, van decidir crear l'Escola de Música del Pare Manyanet i des de llavors ha dut a terme la seva activitat amb continuïtat.

La premissa partia sobre la idea que els centres educatius han de ser organitzacions on s'aprèn i on els alumnes es puguin desenvolupar com un conjunt, per això era i és actualment imprescindible per nosaltres, fomentar una millora col·lectiva dels individus que els componen: docents, alumnes i famílies.

PROJECCIÓ

En conseqüència, a la ciutat de Reus, a la resta de Catalunya, península i algunes parts del món, l'Escola de Música i la Banda Cobla del Pare Manyanet, ha deixat una gran quantitat de músics que, en l'actualitat, formen part de diferents orquestres, bandes, cobles i grups de música.

VALOR ESSENCIAL

Des d'un inici, cadascun dels nostres alumnes són considerats únics amb les seves peculiaritats, individualment tots tenim una manera d'aprendre diferent, d'acord amb les capacitats, memòria i temps de dedicació, per això el nostre model acadèmic ha estat i està centrat en les persones, considerant-les com a alumnes individuals.

Per això, a l’Escola de Música i a la Banda Cobla, a més d’aprendre música i els valors que aporta, també es promou una formació humana en les diferents dimensions de la persona.

ACTUALITAT

Avui dia, l'Escola de Música ofereix una formació musical per a tot l'alumnat: classes de sensibilització pels més petits, classes de llenguatge musical, instrument individualitzat i agrupacions instrumentals de diferents nivells i edats.

IMG_8105.JPG

Què s'ofereix a l'Escola de Música del Pare Manyanet?

MAI ÉS TARD!

Des de P4 es pot aprendre i gaudir a l’Escola de Música, però mai és tard per començar, estem llestos per acollir-vos a tots i podeu començar des de qualsevol edat! Així mateix, si ja toques un instrument, t'esperem a la Banda Cobla del Pare Manyanet!

INSTRUMENT

Oboè

Clarinet

Flauta

Fagot

Saxòfon

Trompeta

Trompa

Trombó

Percussió

Contrabaix

CLASSES COL·LECTIVES

Llenguatge musical

Bandeta (banda d'iniciació per a alumnes de 3r i 4t de primària)

Banda (per a alumnes de 5è en endavant)

Cobla

FEM MÚSICA JUNTS!

Una de les característiques importants de l’Escola és la pràctica de la música en grup. I en aquest aspecte l’Escola compta amb una Banda d’Iniciació (formada pels alumnes que ja han fet el primer any d’instrument) i amb la Banda Cobla Pare Manyanet, per poder practicar i millorar aquesta assignatura de grup.

IMG_3357_edited.jpg

+ INFO
SOBRE L'ESCOLA DE MÚSICA DEL PARE MANYANET DE REUS?

bottom of page