top of page

LAURA GARCÍA

Clarinet

IMG_1332-1.jpg

Nascuda a Reus inicia els seus estudis de clarinet a la Banda Cobla Pare Manyanet de la ciutat, on també forma part de les seves agrupacions. Paral·lelament, va estudiar el Grau Elemental i Professional a l’Escola i Conservatori de Música de Reus amb el professor Javier Bofarull, on rep la menció especial en els primers premis extraordinaris organitzats pel centre, i on va rebre beques d’excel·lència, acabant el Grau Professional amb matrícula d’honor. Continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el clarinetista Francesc Navarro, i es gradua en interpretació clàssica i contemporània. Al mateix temps, estudia el grau en dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i posteriorment, el màster universitari en advocacia a la Universitat Rovira i Virgili.

 

Ha realitzat classes magistrals amb prestigiosos clarinetistes com Michel Lethiec, Michael Rusinek, Andreas Sunden, Josep Fuster, Laura Ruiz, Isaac Rodríguez o Venancio Rius, entre d’altres.

 

En l’àmbit de la música de cambra, des de molt jove ha obtingut premis en concursos com el Concurs d’Interpretació Musical l’Arjau, Concurs de Música de Cambra Higini Anglès i el Concurs de Música de Cambra de Mollerussa. Ha participat en joves orquestres com la Jove Orquestra Intercomarcal, Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de
Tarragona. També ha estat membre de la Banda Simfònica de Reus i de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona.

 

Ha treballat com a professora de clarinet a l’Escola Municipal de Música de Sant Sadurní d’Anoia, RamblaMusic de Tarragona, l’Escola de Música de la Banda de Camarles i l’Escola de Música de la Banda Cobla Pare Manyanet, entre d’altres. També ha impartit classes de cambra i orquestrals en els projectes pedagògics de les colònies musicals de la Generalitat de Catalunya “L’Estiu és teu”, i les colònies musicals de Mas Pagès Golf.

 

Actualment compagina la seva feina en contractació pública amb impartir classes de clarinet, així com d’intèrpret en diferents agrupacions.

bottom of page